مکالمه معکوس- Reverse Speech

 

 

ذهن انسان از دو لایه تشکیل شده، ضمیر خودآگاه و ضمیر ناخودآگاه.

 

زمانی که شما با اراده خود کاری انجام می دهید که به زیر و بم آن آگاهید، ضمیر نا خودآگاه تان هم بیکار ننشسته و محرک های زیر آستانه ای Subliminal stimuli)) ایجاد می کند که -ادعا می شود- در ناخودآگاه طرف مقابلتان تأثیر می گذارد.

 

 

یکی از این محرک های زیر آستانه ای به نام مکالمه معکوس(Reverse Speech)  توسط محقق استرالیایی، دیوید جان اوتس (David John Oates)  به دنیا معرفی شد.

 

اوتس پس از بررسی هزاران ساعت سخنرانی ، مکالمات و مناظرات ضبط شده، نظریه ای ارائه داد که بیان می کند: اگر مکالمات انسان از انتها به ابتدا پخش شود عباراتی که معمولاً کوتاه و در رابطه با کلام گفته شده هستند، شنیده می شوند. این عبارات حاوی جملات و مفاهیمی است که به نوعی با بدنه اصلی گفتار (forward speech) مرتبط است. یعنی اغلب یا در جهت تکمیل گقتار اصلی است و یا نکته ای را که در گفتار اصلی از قلم افتاده بیان می کند و یا در مواردی که گوینده تحت فشار است یا دروغ می گوید، حقیقت را بیان می کند. در برخی موارد هم بازتابی است ازانگیزه ها و عقده های روانی گوینده .

 

نکته مهم اینست که مکالمه معکوس و گفتار رو به جلو از یک دیگر قابل تفکیک نیستند. در واقع نمی توان آگاهانه مفهومی را در مکالمه برعکس گنجاند و یا از بروز آن جلوگیری کرد.

 

پیغام معکوس به صورت ناخودآگاه در بین صحبت های عادی بروز می کند و مهمتر اینکه آن جنبه ی صحبت های معکوس، احساسات واقعی و صحبت های واقعی شخص گوینده می باشد بدون اینکه خود متوجه آن باشد. اگر بخواهیم در یک جمله خلاصه کنیم باید بگوییم: مکالمه ی معکوس، صدای واقعیت و واقعی گوینده است. در مقاله ای با عنوان "تحلیل مکالمه ی معکوس" که توسط فرانسیس لورگن نوشته شده، از این پدیده با عنوان "یابنده ی حقیقت هزاره" نام برده می شود.

 

دانشمندی  به نام خوان الن در مقاله ای که به بررسی نتایج موارد آزمایش شده می پردازد، مکالمات معکوس را به این دسته ها تقسیم نمود:

 

§        مکالمات معکوس ممکن است در تایید صحبت های معمولی و آشکار گوینده باشد.

 

§        مکالمات معکوس ممکن است حاوی اطلاعاتی تکمیلی در راستای صحبت های معمولی و آشکارا باشد.

 

§        مکالمات معکوس ممکن است کلا در تناقض با حرف های معمولی گوینده باشد.

 

§        مکالمات معکوس ممکن است دقیقا تایید صحبت های معمولی و آشکار گوینده باشد.

 

§        در برخی موارد محتویات مکالمات معکوس جملات و حرف هایی است که در ادامه و یا در زمانی دیگر گوینده بیان می دارد.

 

 

روش آزمایش و گرد آوری داده ها

 

آقای اوتس در روند تحقیقاتی خود بر روی 30 نفر از افراد تحقیقاتی را انجام داد. وی ابتدا سه گروه تشکیل داد. به گروه اول موضوع مکالمه ی معکوس را توضیح داد و از آنها پرسید که آیا در حین صحبت های خود متوجه آن می شوند؟ به گروه دوم گفته شد که این پیغام ها کاملا اشتباه هستند و آیا در صحبت های خود متوجه آن می شوند؟ به گروه سوم چیزی گفته نشد و سپس از آن ها پرسید آیا به غیر از مکالمات عادی خود چیزی را می شنوند؟ گروه اول تا 80 درصد موفق به شنیدن این پیغام ها بودند. گروه دوم کمتر از 10 درصد و جالب اینکه در گروه سوم بیش از 50 درصد بود. بعلاوه، آزمایش انجام شد که در آن افراد یک پاراگراف در مورد مادر می خواندند و سپس در معکوس مکالمات آن ها حس واقعی آن ها به مادرشان مشخص گردید. تحقیقات آقای اوتس تا به آنجا پیش رفت که چنین بیان داشت: "از طریق مکالمه ی معکوس نه تنها حقایق مخفی را می توانیم آشکار سازیم بلکه علت سرکوب کودک درون هر شخص را بر اثر هر اتفاق ناخوشایندی در گذشته را نیز می توان از این راه جستجو نمود." و این ادعا یعنی انقلابی در زمینه ی روانشناسی و فراروانشناسی. در ادامه آقای اوتس نمونه ی عینی از یک آزمایش را مثال می زند که در آن از زنی که در کودکی مورد آزار و اذیت قرار گرفته اما خود به یاد ندارد آزمایشی گرفته و در معکوس مکالمات این زن کاملا آزارهایی را که در بچگی دیده بیان داشته بی آنکه خود متوجه آن باشد. امروزه علم مکالمه ی معکوس تا بدانجا پیش رفته که در آن حتی جهت درمان هم استفاده می نمایند.

 

 

کاربرد ها

 

به گفته دیوید جان اوتس، از این فناوری به طور موفقفیت آمیزی در مذاکرات تجاری و تکنولوژی دست یابی به اطلاعات در مشاغل محرمانه و رقابتی استفاده شده است. همچنین در ایالت اورگان (Oregon)  از این روش در بازجویی های جنایی بهره برداری شده و در یک مورد هم جرم را، جدا از نتیجه تست DNA اثبات کرده است. (به نقل از سایت رسمی مکالمه معکوس)

 

 

کوتاه از تاریخچه

 

این نظریه برای اولین بار اوایل دهه 80 مطرح شد و اولین کتاب اوتس با موضوغ مکالمه معکوس و نتایج یافته های وی در سال 1987 چاپ شد. اوتس پس از آن به آمریکا مهاجرت کرد و در همان زمان پیشنهاداتی برای هم کاری در هر دو زمینه ی درمانی و تحقیقاتی دریافت کرد و حتی در برنامه زنده لری کینگ در تلوزیون سی ان ان CNN's Larry King Live show)) ظاهر شد.

 

در سال 1995 دومین کتاب اوتس با محوریت مکالمه معکوس منتشر شد که تقریبا دوران اوج توجه به این رشته محسوب می شود.

 

پس از آن در سال 1999 مخالفت ها با این نظریه در جوامع علمی زیاد شد و نهایتا اوتس را وادار به برگشتن به استرالیا کرد.4

 

 

مکالمه معکوس در جوامع علمی

 

جایگاه نظریه مکالمه معکوس در محافل علمی تعریف چندانی ندارد.برخی دانشمندان با این فرضیه که پاریدولیا یعنی گرایش مغز انسان برای دریافت نماهای معنادار از نگاره‌های نامنظم از توجیهات این نظریه است از پذیرفتن آن سر باز زدند. البته پژوهشی هم در این زمینه نشان داده که اگر آگاهی اولیه از قبل به مورد آزمایش داده نشود، در مورد نتیجه ی اصوات برعکس اختلاف زیادی وجود خواهد داشت.

 

اکثر زبان شناسان اهمیتی به این نظریه ندادند و موسسات پژوهشی هم با این توجیه که ادعاهای اوتس نا آزمودنی هستند، از قبول آنها یا حتی بررسی آن ها اجتناب کردند. البته همان آزمایش های اندک انجام شده هم در یافته های اوتس را تایید نکرد. البته نبود یک روش شناسی دامنه دار و تعصبات اوتس در مورد این نظریه، باعث سقوط آن در حد یک "شبه علم" و "علم حاشیه ای" شد.

 

هم اکنون اوتس در استرالیا زندگی می کند و کلاس هایی برای آموزش بهره برداری و شناسایی مکالمه معکوس برگزار کرده و 5 برنامه تلوزیونی، وی را در تحقیقاتش، پوشش می دهند.

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






موضوعات مرتبط: جالب و خواندنی ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 30 / 11 / 1393برچسب:مکالمه معکوس,Reverse Speech, | 22:22 | نویسنده : OMID |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • دانلودر